Tuesday, July 29, 2008

Taking Patient Care to the Next Level

Indiana University's new cancer center has traded cramped waiting rooms and sterile-looking patient facilities for "spacious bamboo-lined areas designed to give cancer patients a feeling of tranquility," according to an article in the Chicago Tribune this week.

"Visitors to the 450,000-square-foot center will find rooms painted in earth tones that are illuminated by natural light. Patients entering the complex hand their car keys to a valet outside, then walk past an undulating light display to take a seat near a live bamboo grove. "

According to the article, officials hope that IU will lead the way in how cancer is treated. By creating a peaceful environment, we hope this will inspire other cancer centers around the world. For pictures of the new center, click here.

1 comment:

Anonymous said...

do you know if this clinic is open to the public or only people who can pay?